Trade With Me

This is an emergency! In exactly 3 weeks all the countries that I don’t have postcards from are going to explode! Are you a hero? Can you save your country from certain doom? Email me! Do it, for the sake of yourself and your countrymen!

Of course heroes need rewards… I’ll send you a postcard back for doing this for your people!

ruhandaki@hotmail.com

Hope to hear from you soon! If not… I’ll see you in a better place someday. tick… tick… tick… BOOM!

3 thoughts on “Trade With Me

 1. Beste Ruhan,

  Gisteren ben ik lid geworden van Postcrossing.com. Ik zat wat te kijken op de site en kwam zo op jouw profiel uit, en van daar op deze weblog.

  Waarschijnlijk heb je al eens post uit Nederland ontvangen, maar hierbij toch een berichtje.

  Ik zou het leuk vinden om een antwoord in het Afrikaans terug te ontvangen. Een tijdje geleden zag ik een Nederlandse televisieserie die zich in Zuid-Afrika afspeelt (“Stellenbosch”), en hierin werd voornamelijk Afrikaans gesproken. Na een poosje viel dit goed te volgen voor iemand die Nederlands spreekt.

  Ik zag dat je rechten studeert. Ik heb ook rechten gestudeerd, in Leiden, en werk op een notariskantoor.

  Met vriendelijke groeten uit Katwijk aan Zee (NL),

  Dirk van Duijvenbode

  • Hi Dirk!

   Welkom op Postcrossing! Ek het inderdaad al telkemale poskaarte uit Nederland ontvang, maar nog is altyd welkom.

   Kan jy moontlik die naam van die telivisie reeks onthou? Ek kyk nie juis TV nie, maar ek sal heel moontlik weet van die program. Dit is altyd vir my lekker om met iemand van Nederland of België Afrikaans te kan praat. Ek vind dit tog heel grapperig as Nederlanders praat van “Zuid-Afrikaans” en nie van “Afrikaans” nie. 😀

   :O Het jy aan Leiden gestudeer?! Dit is dié universiteit in die wêreld waar ek wou studeer! Ek het selfs brosjures van daar af ontvang. Ek het in regsgeskiedenis van die universiteit ook geleer, met Johannes Voet en Hugo de Groot wat daar was. Ons gebruik immers ook die Romeins-Hollandse reg in Suid-Afrika. Hoop jy geniet jou werk!

   Groete uit Boksburg, Suid-Afrika!

 2. Hoi Ruhan,

  Dankjewel voor je antwoord, en excuses dat ik niet eerder erop had gereageerd.

  De televisieserie die ik bedoelde heet gewoon “Stellenbosch” en is gemaakt door de Nederlandse omroep. Meer informatie erover is te vinden op http://www.imdb.com/title/tt0945248 en op http://www.npo.nl/series/POMS_S_VPRO_084045 (helaas is de serie op deze site niet meer te zien).

  Wat interessant dat je ook in Leiden wilde studeren, en wat jammer dat dat niet is doorgegaan. Ik heb ook nog “oud-vaderlands recht” ofwel “Rooms-Hollands recht” gehad in de opleiding, hoewel niet uitgebreid. In Nederland hebben we inmiddels een rechtsstelsel dat nogal veranderd is. We hadden een Burgerlijk Wetboek uit 1838, dat gebaseerd was op de Franse Code Civil (dat op zijn beurt overigens weer was geïnspireerd door geschriften van Hollandse rechtsgeleerden), maar in 1992 kregen we een nieuw Burgerlijk Wetboek. In 2003 werd ook een geheel nieuw erfrecht ingevoerd. Dit voelde aan als buitenlands recht. Voor sommige notarissen was dit aanleiding om vroegtijdig met pensioen te gaan – ze hadden geen zin om zich nog een erfrecht eigen te maken dat niet leek op wat ze altijd hadden toegepast.

  Ik heb mijn werk in het notariaat altijd met veel plezier gedaan, maar helaas gaat het heel slecht in het Nederlandse notariaat. Afgelopen maandag was mijn laatste werkdag op kantoor, ik ben nu op zoek naar een nieuwe baan (hopelijk toch weer in het notariaat).

  Ik wens je veel succes met je studie, en hoop dat je na je afstuderen een goede baan vindt.

  Hartelijke groeten uit Katwijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s